SOBRE NOSALTRES

Som el Xavi i la Noemí: dues persones amb una actitud inquieta i compromesa vers la societat i l'educació. Aquest compromís ens fa reflexionar i qüestionar-nos quines són les eines que ens ajuden a evolucionar com a persones, com a pares i com a professionals, educant en la gratitud i amb el cor.

Som pares de dues filles petites amb les que no parem d'aprendre i passar-nos-ho bomba. Combinem (com podem) la nostra tasca diària de mestres a escoles públiques amb els malabarismes que ens brinden les nostres petites: netejar les parets de pintura, recollir el confeti que han estat retallant durant hores, rescatar papers importants de ser utilitzats com a esboços dels seus dibuixos, cantar en família algun mantra, cançons...

L'estiu de 2018, d'una manera lúdica, reflexionem sobre el fet que els alumnes parin més atenció a la roba que portem que a allò que pretenem transmetre. Així decidim fer-nos unes "samarretes ortogràfiques" i pensem: qui sap si així escriuran millor?

Didactishirts no és un negoci de samarretes: ÉS UNA EINA PEDAGÒGICA ALTERNATIVA

Els diners recaptats es reinvertiran en nous dissenys i nous productes, així com a donatius a entitats que vetllin pel benestar dels infants i la seva educació.

En Xavi comença a fer esboços, plegats consultem errades comunes de la llengua catalana, mirem textos d'alumnes de cursos anteriors, discutim possibles dissenys amb aquelles errades que fan mal a la vista... i decidim fer-nos unes samarretes personalitzades pel curs 2018-2019.

Sense aturar-nos a pensar en el volum de feina que representa i cada cop més entusiasmats amb la idea, comencen a sorgir noves idees, nous enfocs, noves reflexions...que decidim compartir amb familiars, amics i amigues, companys i companyes de feina.

I amb el seu recolzament, il·lusió i ganes de fer servir aquesta nova eina, ens embarquem en una aventura que té com a principal objectiu que l'escriptura de tothom millori notablement.

Poc després apareixen com a tal les DIDACTISHIRTS. Iniciem els tràmits per enregistrar la marca a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, reservem el domini  i creem una botiga online, tot creant una adreça electrònica a nom de didactishirts@gmail.com.

Tot això seguit d'hores i hores consultant preus de samarretes (buscant l'opció més barata però de millor qualitat), tècniques d'impressió textil, tutorials de com funciona un e-commerce, trucant a serveis de missatgeria, aprenent a digitalitzar els nostres dibuixos... una bogeria!

I a més, amb els nostres caps a mil per hora:

- Haurem de fer avaluació inicial sobre aspectes que portarem a les samarretes, no? I, al cap d'un temps de portar-les, hauríem de revisar escrits dels alumnes per comprovar les millores...

-  I si hi ha més gent que decideix posar en marxa aquest "experiment" i ens expliquen com els ha anat?

- I si fem una web com a punt de trobada per a aquells mestres que ho volen posar en pràctica?

-  I si contactem amb totes les escoles de Catalunya? I els Centres de Recursos? I amb els assessors LIC?

- I si les famílies també volen fer servir les Didactishirts per millorar la seva escriptura i la dels que els envolten?

- I si...